Hieronta

OsteopatiaAlun hierojat ovat koulutettuja hierojia. Koulutettu hieroja on Valviran nimikesuojaama ammattinimike henkilöille, jotka ovat suorittaneet hieronnan ammattitutkinnon. Koulutetun hierojan koulutus kestää yleensä noin vuoden verran. 

Hieronnassa keskitytään pääsääntöisesti pehmytkudosten käsittelyyn. Pehmytkudoksilla tarkoitetaan lihaksia, lihaskalvoja, ihoa ja jänteitä. Hieronnan aikana hieroja tunnustelee käsin lihasten ja muiden pehmytkudosten tilaa, ja soveltaa hierontaotteita kudostuntuman ja asiakkaan toiveiden mukaan.

Hieronnalla on monia vaikutuksia. Asiakkaat kuvailevat usein olon rentoutuneeksi hieronnan jälkeen. Kokemukset kehon kivun tuntemuksista myös usein lieventyvät, ja oman kehon erilaisten tuntemusten syitä voi hieronnassa käynnin jälkeen olla helpompi tunnistaa myös jatkossa.

Alla kuvauksia siitä, mitä kussakin halutussa hieronta-ajassa voidaan toteuttaa. Hieronta suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan oireiden, yksilöllisen tilanteen ja toiveiden mukaan.

30 minuuttia 

 Pienen alueen hieronta. Esimerkiksi niskan ja pään paikallisten pehmytkudosten, selän tai käsien hieronta. Palauttava hetki kiireen keskellä tai treeniviikkoa keventämään.

60 minuuttia 

Laajemman alueen kattava hieronta. Esimerkiksi jalkojen tai selän, hartioiden ja niskan hieronta. Sopii mainiosti arjen kiireestä irrottautumiseen.

90 minuuttia 

Koko kehon, tai johonkin tiettyyn alueeseen tarkemmin keskittyvä hieronta. Soveltuu myös hemmotteluhoidoksi tai palauttavaksi käsittelyksi.