Sinua palvelevat osteopaatit

Olemme perustaneet OsteopatiaAlku-vastaanoton yhdessä ja toimimme kukin sen alla itsenäisinä ammatinharjoittajina.

OsteopatiaAlku – Pitäjänmäentie 40 – Helsinki

Niina
Niina

Osteopaatti AMK
TeamGym -valmentaja

Osteopaatti Niina Kyrö

Olen Niina, hyväntuulinen ja nauravainen osteopaatti ja innokas liikunnan harrastaja pääkaupunkiseudulta. Olen valmistunut osteopaatiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Juureni ovat vahvasti voimistelun parissa, mistä kiinnostukseni osteopatiaa kohtaan alunperin lähtikin. Oman voimistelu-urani jälkeen olen keskittynyt TeamGymin valmentamiseen, mistä onkin kokemusta jo melkein 15 vuotta. Nykyään teen päivittäin töitä nuorten kilpaurheilijoiden kanssa, sekä valmennuksen parissa, että kuntoutuksen ja osteopatian puolella.

Osteopatiassa hoidan kaiken ikäisiä asiakkaita ja hoitaessani suosin paljon mobilisoivia ja kraniaalisia hoitotyylejä. Asiakkaat kohdataan aina yksilöinä ja hoitokokonaisuus suunnitellaan yhdessä asiakkaan tarpeet ja resurssit huomioon ottaen. Näen myös hyödyllisenä sen, että asiakas saa itse osallistua hoitoon, sekä vastaanotolla hoitotilanteessa että omassa arjessa.

Parasta osteopatiassa on se, kuinka kokonaisvaltaisesti voimme ihmiskehoa hoitaa ja se, kuinka monella eri tyylillä ja tavalla osteopatiaa voi harjoittaa. Asiakkaiden kanssa yhdessä tekeminen ja yhdessä päättäminen ovat alusta asti keskiössä. Tavoitteena on, että löytäisimme juuri sinulle sopivimman reitin kohti parempaa terveyttä. Pidän myös osteopatiassa siitä, että jokainen päivä ja jokainen asiakas on erilainen. Tähän työhön ei voi siis ikinä kyllästyä!

Lisäkoulutukset: 
Unlocking the cranial mechanism – modern insights, Osteopathie Schule Deutschland, Berliini 2019

niina@osteopatiaalku.fi / 040 592 8786 / Y-tunnus 3155870-1

Heidi
Heidi

Osteopaatti AMK
Koulutettu hieroja

Osteopaatti Heidi Viitala

Olen Heidi, Seinäjoelta kotoisin oleva huumorintajuinen osteopaatti ja elämäntapajoogi. Olen valmistunut osteopaatiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Osteopatiassa minua kiehtoo kokonaisvaltainen lähestymistapa ihmisen terveyteen ja mahdollisuus auttaa ihmisiä voimaan paremmin. 

Osteopaattina hoidan sinua kokonaisuutena huomioiden fyysisen kehon lisäksi tunteiden, ajatusten ja muun elämän tasapainon vaikutuksen terveyteen ja hyvinvointiin. Olen huomannut, että kehon hoitaminen sitä pakottamatta johtaa yleensä parempaan lopputulokseen ja hoitotyylini onkin lähtökohtaisesti lempeä ja kehoa kuunteleva. Hoidon onnistumisen kannalta näen myös asiakkaan aktiivisen osallistumisen tärkeäksi. Annan mielelläni pieniä harjoitteita, joilla voit itse edistää terveyttäsi ja ylläpitää saavutettuja hoitotuloksia. 

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki vaivasta riippumatta. Olen erityisen kiinnostunut hoitamaan erilaisia kroonisia kiputiloja, päänsärkyjä sekä niska-hartiaseudun ja purentaan liittyviä vaivoja. 

Lisäkoulutukset: 

Ääni-, hengitys- ja ravintoväylän fysiologia, toiminta ja hoito, Kirsi Vaalio 2021
Imetysohjaaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu täydennyskoulutus 2021
Raskaushierontakoulutus, Terhi Antikainen 2021
Purenta, leukanivel ja hengitys, Kirsi Vaalio 2021
Unlocking the cranial mechanism – modern insights, Berliini 2019
Fascia in the osteopathic field – in clinical context, Berliini 2018
Alasekäkivun moderni kliininen päättely & CFT intro, Jerry Ketola 2018

heidi@osteopatiaalku.fi / 040 197 2321 / Y-tunnus 3156067-6

Toni
Toni

Osteopaatti AMK
Koulutettu hieroja

Osteopaatti & koulutettu hieroja Toni Enqvist

Olen Toni ja kotoisin Helsingistä. Valmistuin koulutetuksi hierojaksi loppuvuodesta 2014, ja siitä lähtien olen hieronut päivätöikseni. Osaamistani olen syventänyt mm. purentalihas-, faskia- ja triggerpistekäsittely-koulutuksilla. Melko pian hierojan työtä tehdessäni huomasin, että ihmisestä löytyy aina jotain uutta mielenkiintoista opittavaa. Niinpä päätin lähteä uudelleen koulun penkille. Valmistuin osteopaatiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta loppuvuodesta 2020.

Työssäni ja koulutuksessani olen nähnyt sen, kuinka ihmiskehon anatomia ja fysiologia ovat saumattomasti liittyneet mieleen, sekä elämän sosiaaliseen ja emotionaaliseen puoleen. Mielestäni ihmistä tuleekin hoitaa kokonaisuutena. Hoitotilanteen on oltava kokonaisvaltainen kokemus, jossa sekä keho, että mieli saavat tilaisuuden rentoutua ja palautua arjen kuormituksesta. Työssäni olen avoin, kunnioittava, herkkä ja pyrin aistimaan, missä tilassa asiakas ja hänen kehonsa on. Koska meistä kukin on oman kehonsa paras asiantuntija, kannustan asiakkaitani keskustelemaan tuntemuksistaan hoidon aikana, jotta jokainen käynti olisi ensiluokkainen kokemus.

toni@osteopatiaalku.fi / 050 336 1750 / Y-tunnus 2653592-7

Eveliina
Eveliina

Osteopaatti AMK
Urheiluhieroja
Yksilövalmentaja

Osteopaatti Eveliina Pohja

Olen Eveliina, osteopaatti, urheiluhieroja ja yksilövalmentaja, sekä monen mutkan kautta pääkaupunkiseudulle eksynyt eräseikkailija. Hierojaksi olen valmistunut Tampereen Urheiluhierojakoulusta, personal traineriksi kansanopisto HEO:sta ja osteopaatiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Polkuni alalle on alkanut kolmevuotiaana, isosiskoni raahattua minut hiihtoladulle mukanaan. Nuorena urheilijana kestävyysurheiluani ja myöhemmin kuntosaliharjoitteluani häirinneiden ylikuormitustilojen kautta jouduin pysähtymään ihmiskehon anatomian ja fysiologian äärelle. Osteopatia vei mukanaan melkein heti hierojaksi valmistumisen jälkeen, sillä hieronta ei tuntunut antavan aktiivisille ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille asiakkailleni tarpeeksi vastauksia ja apua.

Työtäni ohjaa halu auttaa asiakkaitani tekemään heille tärkeitä asioita. Yksilön tarpeet, sekä monipuolisesti eri ominaisuuksien harjoittaminen suorituskyvyn ja hyvinvoinnin perustana luovat tärkeät suuntaviivat työlleni. Työssäni pyrin keskittymään myös kuormituksen ja stressin hallintaan, sekä vahvan itsetuntemuksen rakentamiseen, sillä ne auttavat jokaista priorisoimaan tärkeitä asioita ja antavat tilaa myös palautumiselle. Yhteistyöni sinun kanssasi lähtee omista tarpeistasi ja muotoutuu matkan varrella tavoitteidesi tarkentuessa. Hyödynnän työssäni manuaalisen kehon käsittelyn lisäksi aktiivisia harjoitteita. 

Kotitoimistoni sijaitsee OsteopatiaAlun tiloissa Pitäjänmäellä. Sen lisäksi minut löytää joka keskiviikko osoitteesta Laivurinrinne 1, BodyLifen tiloista, sekä parittomien viikkojen perjantaisin ja lauantaisin Orivedeltä, Hoitokellarin tiloista.

Lisäkoulutukset:
Suorituskykyvalmentaja-koulutus, Suorituskykyvalmentaja Group 2020
Fascia in the osteopathic field – in clinical context, Berliini 2018
Alasekäkivun moderni kliininen päättely & CFT intro, Jerry Ketola 2018


eveliina@osteopatiaalku.fi / 040 861 4837 / Y-tunnus 2736012-9

Sanna
Sanna

Osteopaatti AMK
FM (biokemia)
FT (kasvifysiologia)

Osteopaatti Sanna Koutaniemi

Olen Sanna, osteopaatti ja adoptioäiti, taijin harrastaja ja tuore koiraihminen. Aikaisemmalta koulutukseltani olen biokemisti ja tutkija, joka huomasi kaipaavansa ihmisläheisempää työtä ja käsillä tekemisen tuomaa hyvää mieltä. Osteopatian vaikutuksista lumouduin itse hoidettavana ollessani, ja huomasin miten monet osteopatian käsitteet yhdistyivät taijin periaatteisiin kehon toiminnasta.

Osteopaattina haluan auttaa sinua löytämään helpomman ja rennomman olon kehossasi. Hoidan sinua kokonaisuutena, ottaen huomioon niin tuki- ja liikuntaelimistön vaivat kuin hengityksen ja nestekierron tasapainon, mahdollisen stressin sekä omat tavoitteesi terveyden polulla.  Hoidan mielelläni kaiken tyyppisiä asiakkaita ja olen erityisen kiinnostunut naisten ja lasten osteopatiasta.

Lisäkoulutukset:
Sovellettu fysiologia ja biomekaniikka pitkän vipuvarren tekniikoilla. Suomen osteopaattiliiton koulutus, Mika Kivistö 2021
Ääni-, hengitys- ja ravintoväylän fysiologia, toiminta ja hoito, Kirsi Vaalio 2021
Imetysohjaaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu täydennyskoulustus 2021
Verenkiertoon vaikuttavat mekaaniset ongelmat ja kongestio – näkökulmia häiriöiden syntyyn ja osteopaattiseen hoitoon. Suomen osteopaattiliiton koulutus, Mika Kivistö 2021
Purenta, leukanivel ja hengitys, Kirsi Vaalio 2021
Lasten osteopatia 1, Mika Kivistö 2020
Unlocking the cranial mechanism – modern insights, Osteopathie Schule Deutschland, Berliini 2019
Alaselkäkivun kliininen päättely & CFT intro, Jerry Ketola 2018

sanna@osteopatiaalku.fi / 040 514 1512 / Y-tunnus 3157039-9